3 juni 2017
16:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Gamla Upsala SK - Karlslunds IF HFK

Karlslund vinner den svåra bortamatchen mot Gamla Upsala SK med 1-0 efter straffmål av Laurie Bell!

Det är nu med mungipor uppåt som vårt A-lag kan se tillbaka på dagens insats efter en riktig kämpaseger borta mot Gamla Upsala SK!

KIF, med en handfull spelare på skade- och sjukdomslistan, ställer upp med följande lag:
Steffen Kraus
Gabriel Kopkin - Zakariah Epplette - Anton Olsson
Carl Grundel - Linus Engwall - Laurence Bell - Simon Amin - Ibrahim Habib
Adam Molin - Jake Larsson

Avbytare:
Ian McDonald Wilkins, Adam Björk, Daniel Ramberg, Pontus Nordström, Robin Celik, Gustaf Strid

Noterbart att U-lagsspelarna Adam Björk och Gustaf Strid, båda 17 år, för första gången är uttagna till matchtrupp i Div 2. I truppen finns som i tidigare matcher även 18-årige Daniel Ramberg, som har en lärlingsplats i A-truppen. Idag skulle han få göra sin Div 2-debut.

Matchen börjar relativt jämt där våra två forwards Adam Molin och Jake Larsson jobbar hårt med ett lite mer rakare spel från KIFs sida.

I den 22:a minuten skapas matchens bästa chans dittills då Larsson får öppet mål men nicken går över. Lite senare ett farligt bolltapp på mitten av KIF men Steffen Kraus i målet gör en bra räddning till en resultatlös hörna.

I den 39:e minuten tilldöms KIF en straff då Molin blir kapad i straffområdet. Molin som f ö har inlett matchen på ett mycket bra sätt. Laurie Bell kliver fram och sätter straffen säkert i mål, 0-1 till KIF!

Första halvlek slutar 0-1 till KIF och det går att konstatera att GUSK har varit aggressiva i sitt spel vilket bl a har resulterat i två gula kort och en straffspark emot sig. Svårspelad plan på Gamlis IP med mycket felpass från båda lagen. Molins insats är skillnaden i en rätt så jämn halvlek.

Den andra halvleken fortsätter vara ganska jämn, dock med bra chanser för KIF att utöka sin ledning.

I den 51:a minuten bränner Molin ett friläge och ett par minuter senare skjuter Larsson ett bra skott efter pass från Molin, ett skott som målvakten räddar. De två anfallskollegorna däruppe börjar hitta varandra bra.

I den 57:e minuten byts Linus Engwall ut och in kommer debutanten Daniel Ramberg, 18-åringen från U-truppen som under våren har tränat kontinuerligt med A-truppen. Idag får han alltså spela sina första minuter i Division 2 på innermittfältet och gör det bra.

Lite senare får Gabriel Kopkin två fina lägen att göra mål på, det ena en hörna som han är nära att peta in och ett par minuter senare en nick som målvakten räddar.

I den 72:a minuten byts Larsson ut och in kommer Pontus Nordström, som gjorde comeback efter skada i slutet av förra matchen mot Karlberg men som nu får betydligt fler minuter att inverka i matchen.

I den 82:a minuten är det dags för nästa debutant i KIF då 17-årige anfallaren från U-truppen Gustaf Strid byts in istället för Carl Grundel.

Under de sista minuterna trycker GUSK på för en kvittering men KIF rider ut stormen och inkasserar tre nya och sköna poäng! Seger med 1-0 mot ett hårdarbetande GUSK. Bra insats av KIF på en svårspelad plan, och är det någon spelare att lyfta fram lite extra så är det vår 20-årige anfallare Adam Molin som skapade stor oreda och bekymmer för GUSK under hela matchen.